Frakt och villkor

Leveranstid

Normal leveranstid är cirka 1-3 arbetsdagar för varor som finns i lager (lagerstatus framgår i kassan), dock kan vi aldrig garantera leveranstid då oväntade problem hos oss, transportören eller kunden kan uppkomma.

Alla beställningar gjorda före 14:00 levereras oftast näskommande helgfria vardag. Uppge mobilnummer för avisering till mobil så att du får hämta ut dina varor redan nästa dag.

 

Leverantör

Vi skickar beställningar med Postnord. Paketet skickas som varubrev och kommer hem i brevlådan om inte paketet blir för stort för då hamnar det hos närmaste ombud. Vi tar inte ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget, inte heller ekonomiskt ansvar för konsekvenser som kan uppstå. Följande är viktigt att tänka på:

  • Du har ansvar för att säkerställa att de uppgifter du angett för leverans och som kan komma att användas för avisering är korrekta. Vid misslyckad leverans som beror på bristfällig information från kunden tar vi en avgift om 300 kr eller hela ordervärdet (det som är lägst). Denna avgift innefattar kostnader för frakt, returfrakt, administration och hantering.
  • Vid hemleverans eller direktleverans till företag är det kundens ansvar att ta emot varan. Om försändelsen inte tas emot tar vi en avgift om 300 kr eller hela ordervärdet (det som är lägst).
  • Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss, för paket och brev ca. 14 dagar, så tar vi ut en avgift för ej uthämtat paket om 300 kr eller hela ordervärdet (det som är lägst). 
  • Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket!
  • Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan.
  • Om eventuell tvist med posten inte kan lösas, tar du kontakt med oss på order@rodceder.se så vi kan hjälpa dig.

 

Ångerrätt/Reklamation

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. Du betalar själv returfrakten och vi gör endast en återbetalning på varorna som returnerats då du väljer att utnyttja ångerrätten. 

För att ångra ditt köp är det viktigt att du meddelar oss på order@rodceder.se innan du skickar tillbaka varan så att vi kan hjälpa dig, ge dig korrekta returinstruktionerna samt för att vara förberedda att ta emot varan. Och även eventuellt kunna skicka ut en retursedel. Ange gärna också ditt ordernummer i denna kontakt, vilket förenklar och snabbar på ditt ärende. Vi vill också upplysa om att du som konsument även kan använda Konsumentverkets standardblankett. Har produkten tagits i bruk förbehåller vi rätten att göra ett värdeminskningsavdrag. Vid retur av produkter som är del av ett rabatterat paket eller fler-pack så krediteras dessa men baserat på att övriga ingående produkter beräknas till ordinarie pris - dvs. paketets rabatt tas bort.

Reklamationer: Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man en ny produkt eller felet avhjälpt med exempelvis nya delar. Reklamationsrätt gäller inte vid förslitningsskador, fallskador, skador pga externa faktorer som inte kan hänföras direkt till fel på produkten, fel pga. handhavande eller brister i skötsel mm. Vid reklamation meddela alltid oss på order@rodceder.se för att påbörja ett reklamationsärende. I detta skede vägleder vår kundtjänst kunden för att fastställa att felet som åberopas faktiskt är av sådan art att det kan göra skäl för reklamation.

 

Kortbetalning

Expeditionskostnad: 0 kr

NETS Betalningslösningar är PCI-certifierade av Visa och MasterCard. Certifieringen uppnås genom mycket höga krav på system- och nätverkssäkerhet, kontinuerlig övervakning och en mycket sträng säkerhetspolicy. Certifikatet gäller för 12 månader och måste förnyas årligen. Av säkerhetsskäl lagras inte känslig betalningsinformation som exempelvis kortnummer hos butiken. All information som läggs in krypteras istället på betalningssidorna hos NETS som är säkrade med SSL-certifikat.

 

Faktura

Faktureringsavgift: 29 kr. Vid beställningen uppger du namn, adress, telefonnummer, e-postadress och vilken/vilka produkter beställningen avser. Vi skickar produkterna mot efterkrav med betalningsvillkor på 14 dagar. Fakturan skickas tillsammans med dina varor markerad "Faktura" vid önskemål går det att få fakturan till din e-postadress, efter att din order behandlats. Faktura påminnelser skickas endast även ut via mail. Fakturan går även att skriva ut. Uppge fakturanummer i meddelandefältet och betala in till bankgiro nr: 5195-6043. Namnet på bankgiro är Swedish Eco Products.

 

Personuppgifter

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i  och Dataskyddsförordningen (GDPR).

 

SMS-avisering

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet.