Rödcederolja - Vanliga frågor och svar

Rödcederolja - Vanliga frågor och svar

Rödcederolja - Vanliga frågor och svar

 

Vad är rödcederolja?

Rödceder är ett typ av träd som tillhör släktet enar. Rödcederolja är en eterisk olja som är utvunnen från rödcederträ på grund av sin bevisade goda effekt mot skadedjur. Rödcederolja är ett 100% naturligt och giftfritt bekämpningsmdel som inte är farligt för människor eller husdjur. Eteriska oljor kan hittas i godis, tvålar och parfymer t.ex. Rödcederolja bör ändå inte sväljas på grund av sin frätande effekt. 


Vad har man rödcederolja till?

Rödcederolja fungerar mot de flesta skadedjur, såsom silverfiskar, pälsängrar, myror, vägglöss, malar, kackerlackor och kvalster. 


Hur använder jag rödcederolja mot skadedjur?

Röd cederträolja är helt giftfri och dödar inte. Det är doften som skrämmer bort insekterna. För människan doftar röd cederträolja mycket gott och fräscht, men skadedjuren tycker inte om lukten och undviker den så mycket de kan. Hur använder man rödcederolja?

Rödcederolja kan användas runt om i hemmet där skadedjur ofta förekommer. Generellt sett bör du alltid applicera rödcederoljan vid öppningar, golvlister och sprickor där skadedjur lätt kan ta sig in. Du bör månadsvis göra om processen för att försäkra dig om att rödcederoljan fortfarande är fräsch. Med tanke på rödcederoljans flyktighet bör man avända sig utav rödcederträ såsom rödcederbollar, rödcederhjärtan eller rödcederringar för att få en mer långvarig effekt.


Är rödcederolja farligt för människor?

Rödcederolja från Juniperus viginiana är inte allergiframkallande och används i massageoljor, i parfymer och mot skadedjur. Rödcederolja är också helt giftfri mot människor. Som många eteriska oljor är den dock koncentrerad och ska inte inmundigas och helst inte placeras direkt på huden utan bör blandas ut först.


Är rödcederolja farligt för husdjur?

Rödcederolja är säkert att använda bland husdjur. Likt andra eteriska oljor så bör den inte användas direkt mot hud/päls eller inmundigas då den är så pass koncentrerad.


Har någon testat rödcederolja och hur tyckte de att den fungerade?

Se gärna recensioner från andra användare på Amazon. Klicka på följande länk för mer information: 

 

Klädesmal, silverfisk, vägglöss

Lämna en kommentar

* Obligatoriska fält

Observera: kommentarer måste godkännas innan de publiceras.